Birkózó-vb - Kecskeméti Krisztián bronzéremért küzdhet, Szél Anna kiesett

Sport, 2022.09.13

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában szereplő Kecskeméti Krisztián bronzéremért léphet szőnyegre, miután kedden délelőtt imponáló teljesítménnyel megnyerte vigaszági mérkőzését a belgrádi birkózó-világbajnokságon, melyen ugyanez Szél Annának (62 kg) nem sikerült, így kiesett.

A Cegléd-KIMBA 23 éves sportolója hétfőn könnyed győzelemmel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont simán kikapott az első kiemelt, kétszeres vb-ezüstérmes kirgiz Zsolaman Sarsenbekovtól, aki aztán a folytatásban is hasonlóan magabiztos volt, így vigaszágra segítette a magyar birkózót.

Mivel Sarsenbekov a 16 között kezdett, Kecskemétinek egy győzelemre volt szüksége a bronzmérkőzés kivívásához, ő pedig élt is a lehetőséggel. Ellenfele a 34 éves amerikai Ildar Hafizov volt, aki az első másfél percben keményen beleállt az állóbirkózásba, ám miután passzivitás miatt leküldték (1-0), nem tudott ellenállni Kecskemétinek. A magyar kötöttfogású szépen kiemelte és nagy ívben eldobta (5-0), majd kipörgette a szőnyegről (7-0), így a meccs már ekkor eldőlni látszott, s fél perccel később hivatalosan is lezárult, amikor Kecskeméti gyönyörűen kontrázta meg Hafizov indítását és levitte ellenfelét (9-0).

A fiatal magyar versenyző a bronzéremért a 2018-ban vb-harmadik, tavaly Ázsia-bajnokságot nyert kazah Aidosz Szultanaglival csap össze a 18 órakor kezdődő helyosztós programban.

Közvetlenül Kecskeméti után következett Szél Anna, aki hétfőn szintén győzött első meccsén, majd a nyolcaddöntőben tussal kikapott Ozaki Nonokától. A japán később a papírformának megfelelően fináléba jutott, ezzel pedig az Orosháza-KIMBA 21 éves versenyzője szintén egy győzelemre került a helyosztótól, ám erre esélye sem volt az ukrán Ilona Prokovenyuk ellen. Az idei budapesti Eb-n bronzérmes rivális ugyanis alig félperc után lábratámadással ledöntötte, majd megbillentette és tusolta Szélt, aki hosszú másodpercekig küzdött, hogy elkerülje a két vállat, ám végül nem járt sikerrel.

A negyedik versenynapon Szekér Szimonetta (50 kg) és Dénes Mercédesz (53 kg) kezdi meg szereplését Belgrádban, ahol mindketten a nyolcaddöntőbe jutásért lépnek szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!