Birkózó-vb - Kecskeméti Krisztián ötödik

Sport, 2022.09.13

Kecskeméti Krisztián az ötödik helyen végzett kedden a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában.

A Cegléd-KIMBA 23 éves sportolója hétfőn sima győzelemmel kezdett, majd a nyolcaddöntőben kikapott az első kiemelt kirgiz Zsolaman Sarsenbekovtól, aki vigaszágra vitte, melyen kedden délelőtt technikai tussal verte az amerikai Ildar Hafizovot.

A kedd esti helyosztón a 2018-ban vb-harmadik, tavalyi Ázsia-bajnok kazah Aidosz Szultangalival küzdött meg, aki ezúttal túl nagy falatnak bizonyult a számára.

Szultanagli már rögtön a meccs elején támadólag lépett fel, az első másfél percben háromszor is nagyon szépen indult meg karelvezetésből, Kecskeméti azonban mindannyiszor le tudott lépni az akcióról. Viszont passzivitás miatt neki kellett (0-1) lehasalnia a szőnyegre. A parterhelyzetben aztán a magyar kötöttfogású egészen kiválóan védekezett, előbb riválisa pörgetését védte, majd annak emeléséről is le tudott forogni, utóbbit követően ráadásul sikerült visszatámadnia és egyenlítenie (1-1).

Kecskeméti előnye azonban nem tartott ki a szünetig, miután a kazah az újabb karlefogásból indítását végig tudta vinni, mögé került (1-3) és azonnal pörgetett (1-5).

A szünet után abban lehetett bízni, hogy az állóharcban a magyar meggyőző tud lenni annyira, hogy leküldjék ellenfelét, s ettől nem is volt a messze: 45 másodperc után a mérkőzésvezető már jelezte a figyelmeztetést, a két másik bíró viszont kivárt, Szultangali pedig abban a pillanatban újra karelvezetésből indított és 7-1-re növelte előnyét. Az utolsó két percben Kecskeméti ment előre, de nem talált fogást riválisán, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

"Őszintén szólva előre aláírtam volna, hogy ötben leszek, de így, hogy a bronzéremért küzdhettem, kicsit hiányérzetem van. A kazahot nem mondanám különösebben erősnek, viszont gyors és dinamikus, ezt az akcióját pedig nagyon jól csinálja. Megpróbáltam alapállást váltani, de úgy sem sikerült kivédenem. Sajnálom, mert ha egy kicsit jobban egyben vagyok fejben, akkor szorosabb is lehetett volna, vagy talán nyernem is sikerül" - nyilatkozta az MTI-nek a helyosztó után Kecskeméti Krisztián.

A magyar kötöttfogású csapat ezzel három érmemmel és egy ötödik hellyel zárta a világbajnokságot, melyen vasárnap Lévai Zoltán második lett 77 kilogrammban, Losonczi Dávid pedig harmadik a 87 kilósok között, míg hétfőn Lévai Tamás szerzett bronzot a 82 kilogrammos súlycsoportban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!