Birkózó-vb - Kecskeméti Krisztián sima sikerével indult a harmadik versenynap

Sport, 2022.09.12

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában Kecskeméti Krisztián könnyed sikerrel mutatkozott be hétfőn a belgrádi birkózó-világbajnokságon, melynek harmadik napján négy magyar lép szőnyegre.

A Cegléd-KIMBA 23 éves sportolója a 32 között kezdte meg szereplését a brazil színekben versenyző, 38 éves Marat Garipov ellen, aki kevés ellenállást tanúsított.

Kecskeméti már az állóbirkózásban is sokkal meggyőzőbb volt, egyértelműen irányított, majd miután riválisát passzivitás miatt leküldték (1-0), eldöntötte a mérkőzést. A magyar kötöttfogású előbb emelés után eldobta (3-0) Garipovot, aki szabálytalanul akadályozta meg újabb indítását, amiért kétpontos intést kapott (5-0) és ismét le kellett mennie parterhelyzetbe. A kazah születésű brazil birkózó megpróbáltatásai néhány másodperccel ezt követően véget értek, miután Kecskeméti nagy ívben eldobta (9-0), s így technikai tussal győzött.

A magyar sportolóra a nyolcaddöntőben lényegesen nehezebb feladat vár, mivel az első kiemelt, kétszeres vb-ezüstérmes kirgiz Zsolaman Sarsenbekovval kell megküzdenie.

A délelőtti programban Vitek Dáriusz (130 kg) és Szél Anna (62 kg) lép még szőnyegre, mindketten a nyolcaddöntőbe jutásért kezdenek. Az esti programban pedig Lévai Tamás a bronzéremért mérkőzik a 82 kilogrammosok között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!