Birkózó-vb - Kuramagomedov villámgyőzelemmel kezdett

Sport, 2023.09.17

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad másfél perc alatt győzött nyitómérkőzésén vasárnap a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajokságon.

A dagesztáni származású sportoló a 45 fős mezőny hetedik kiemeltjeként a selejtezőben nem lépett szőnyegre, a legjobb 32 között kezdett a brazil Cesar Alvannal, aki nem bizonyult komoly ellenfélnek számára.

A júliusi budapesti rangsorversenyen győztes Kuramagomedov óvatosan kezdett, egy ideig csak méregette riválisát, majd közel egy perc után kivette Alvan lábát, mögékerült (2-0). Lent aztán néhány másodpercig kereste a megfelelő fogást, amíg sikerült riválisa jobb kezét hozzáfognia a testéhez, így gyakorlatilag ellenállás nélkül pörgethette a brazilt, egészen addig, amíg el nem érte a technikai tushoz szükséges 10-0-ás eredményt.

Korábban Juhász Balázs (92 kg) is megnyerte első mérkőzését és bejutott a nyolcaddöntőbe, míg Ligeti Dániel a vigaszágon aratott bravúros sikert és került egy győzelemre az olimpiai kvótához, egyúttal készülhet az esti bronzmérkőzésre.

A szerb fővárosban kategóriánként öt, összesen pedig 90 olimpiai kvóta talál gazdára. Minden ötkarikás súlycsoportban a négy érmes, illetve a két ötödik különcsatájának győztese szerez indulási jogot hazájának a jövő évi játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!