TV műsor

Birkózó-vb - Lám Bálint és Torba Erik az első meccsén kikapott

Sport, 2019.09.16

Nem indult jól magyar szempontból a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság hétfői versenynapja, mivel a kötöttfogású Torba Erik (60 kg) és Lám Bálint (130 kg) elveszítette első mérkőzését.

A 2017-es Európa-bajnoki ezüstérmes Lám kezdett korábban. A Budapest Honvéd nehézsúlyúja a 16 közé jutásért a román Alin Alexuc Ciurariu ellen lépett szőnyegre, akitől az idei Eb-n kikapott. Az első menetben úgy tűnt, a magyar visszavág az áprilisi vereségért, aktívabban kezdett riválisánál, akit másfél perc után leküldtek (1-0), lentről pedig Lámnak sikerült pörgetnie (3-0).

A szünetig nem változott az állás, a pihenőt követően viszont a román nagyobb sebességre kapcsolt, és gyorsan kitolta ellenfelét két pontért (2-3), majd egy perc múlva levitte és mögé került, így 4-3-ra vezetett. Közel másfél perce volt Lámnak, hogy fordítson, ám ereje láthatóan teljesen elfogyott, a román pedig egy lerántás után újabb két pontot szerzett és magabiztosan győzött.

Lám Bálint után nem sokkal szólították szőnyegre Torba Eriket, az idei minszki Európa játékok ezüstérmesét, aki a lehető legnehezebb ellenfelet kapta elsőre, ugyanis az oroszok címvédőjével, Szergej Jemelinnel találkozott. A rivális tavaly robbant be az élvonalba, a budapesti vb-n úgy diadalmaskodott, hogy öt meccséből négyet technikai tussal nyert, a negyeddöntőben kellett csak hat percet küzdenie, ám ott is 7-0-s sikerrel zárt.

Az esélyek egyértelműen Jemelin mellett voltak, és ő bizonyította is klasszisát. Már állásból veszélyes volt, Torba azonban ekkor még ügyesen védekezett, a leküldést követően viszont Jemelin pillanatok alatt összefogta őt és addig pörgette jobbra és balra, amíg - technikai tussal - le nem zárta a meccset (9-0).

Torba Erik joggal bízhat abban, hogy kedden a vigaszágon folytathatja majd a vb-t, amihez az kell, hogy Jemelin döntőbe jusson. Lám Bálint szintén reménykedhet a vigaszágban, bár a román Eb-bronzérmestől ehhez több bravúrra is szükség lenne.

A délelőtti program harmadik magyarja, Lőrincz Tamás (77 kg) később kezdi meg szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!