Birkózó-vb - Lévai bronzéremért küzdhet pénteken

Sport, 2021.10.07

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Tamás az esélyeknek megfelelően kikapott a kétszeres olimpiai bajnok Roman Vlaszovtól, így pénteken a bronzéremért léphet szőnyegre az oslói birkózó-világbajnokságon.

A vb-újonc magyar tehetség nagyszerűen teljesített az előcsatározások során, előbb az idei Európa-bajnoki bronzérmes horvát Antonio Kamenjasevicet, majd az indiai Sajan Sajant győzte le, a negyeddöntőben pedig a 2017-es világbajnok szerbiai magyar Nemes Viktort verte. Az elődöntőben aztán a lehető legnehezebb rivális várt rá az orosz klasszis személyében, aki Londonban és Rióban is megnyerte a kategória küzdelmeit, s ugyan az elmúlt években visszafogottabb teljesítményt nyújtott, Oslóban már a délelőtti programban bizonyította, hogy újra csúcsformában birkózik.

A BHSE 22 éves kötöttfogásúja riválisával szemben a felnőtteknél újoncnak számít, első vb-jén szerepel, így óriási szenzációt jelentett volna, ha borítani tudja a papírformát. A mérkőzés eleje a már megszokott állóbirkózással telt, Lévai jól állt a lábán, de egyértelműen Vlaszov irányított, ami a magyar intését vonta maga után (0-1). Az orosz sztár szenzációsan emel, ezúttal viszont előbb pörgetéssel próbálkozott, amit ellenfele szépen hatástalanított, de ez nem volt elég, hogy kivédekezze a partnerhelyzetet. Az orosz ugyanis ezek után kiemelte, majd hosszas előkészítés után szépen eldobta őt (0-5).

A folytatásban Vlaszov lendületben maradt, s még a szünet előtt kétpontos akcióval tette tetemessé előnyét, a második menetben pedig már csak arra figyelt, hogy állásból ne lepje meg őt Lévai Tamás, aki a péntek esti programban a bronzéremért küzdhet meg a vigaszágról érkező riválissal.

A csütörtöki versenynap másik két magyarja, Fritsch Róbert (72 kg) és Szabó László (82 kg) egyformán a nyolcaddöntőben veszített, utóbbi viszont pénteken a vigaszágon folytathatja, mivel török legyőzője bejutott a döntőbe. Az idei Eb-n bronzérmes Fritsch számára ugyanakkor véget ért a világbajnokság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!