Birkózó-vb - Lévai legyőzte Nemest és elődöntős

Sport, 2021.10.07

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Tamás a 2017-ben aranyérmes Viktor Nemest legyőzve bejutott az elődöntőbe az oslói birkózó-világbajnokságon.

A vb-újonc magyar tehetségre egy küzdelmes és egy sima siker után roppant nehéz feladat várt a nyolc között, ugyanis a szerbiai magyar Nemes a súlycsoport egyik kiemelkedő alakja, vb-címe mellett világbajnoki bronzérmet is nyert, illetve kétszer volt Eb-második, egyszer pedig Eb-harmadik.

A mérkőzés eseménytelen birkózással telt másfél percen át, az egyaránt óvatoskodó birkózók közül végül Lévait intették (0-1), aki aztán lentről már sokkal aktívabb volt, ki tudott jönni zentai születésű ellenfele szorításából és felállt. A szünetig nem változott az állás, majd a második menet elején Nemes minden igyekezete ellenére visszakapta az intést (1-1), s neki kellett lemennie, amit ugyan kivédekezett, de a később szerzett ponttal már BHSE 22 éves kötöttfogásúja volt kedvezőbb helyzetben.

A folytatásban a szerbiai sportoló ment előre, állásból azonban nem volt képes akcióra, és Lévai újabb intése után lentről sem. A jelenlegi szabályok szerint csak a meccsek első két intéséért jár pont, a harmadiknál már csak pozíciót választhat az aktívabb fél, ami azt jelentette, hogy Lévai megőrizte a neki kedvező döntetlent, és bejutott a négy közé.

A magyar versenyzőre a 16.45 órakor kezdődő elődöntőben még nagyobb kihívás vár, ugyanis a kategória korábbi "királyát", a - Lőrincz Tamás tokiói győzelmét megelőzően - londoni és a riói játékokon is bajnok orosz Roman Vlaszovot kell legyőznie a fináléért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!