Birkózó-vb - Ligeti Dániel vigaszágas

Sport, 2018.10.20

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután legyőzője, a címvédő Geno Petriasvili bejutott a fináléba.

A Papp László Sportarénában zajló vb első napi elődöntőire szép számú, több ezres nézősereg gyűlt össze, és a kilátogatók élvezetes csatákat láthattak. A legeredményesebb napot az orosz és a georgiai csapat zárta, egyaránt két kategóriában jutottak döntőbe versenyzőik.

Magyar szempontból Petriasvili szereplése volt lényeges, mivel ő a nyolcaddöntőben Ligetit verte. A 24 éves georgiai óriás nem okozott csalódást a magyar szurkolóknak, látványos akciókkal 13-5-re legyőzte az iráni Parviz Khodavirdi Hadibasmanit, így bejutott a döntőbe és vigaszágra segítette a szombathelyi nehézsúlyút.

Ligeti vasárnap délelőtt az orosz bajnok Anzor Hizrijevvel csap majd össze, s ha nyer, a bronzéremért mérkőzhet az esti helyosztók keretében az iráni sportolóval.

Mellette négy másik magyar lesz majd érdekelt a második napon: Farkas Rajmund (57 kg), Asarin Roman (65 kg), Nagy Mihály (79 kg) és Hatos Gábor (92 kg) vasárnap kezdi meg szereplését.

Szombaton Molnár József (61 kg), Gulyás Zsombor (74 kg) és Veréb István (86 kg) egyaránt kikapott első meccsén és kiesett. Ligeti a selejtezőben győzött, majd következett a Petriasvili elleni vereség.

A vasárnapi döntők párosítása:

------------------------------

szabadfogás 61 kg:
Yowlys Bonne Rodriguez (kubai)-Gadzimurad Rasidov (orosz)

szabadfogás 74 kg:
Zaurbek Szidakov (orosz)-Avtandil Kencsandze (georgiai)

szabadfogás 86 kg:
Fatih Erdin (török)-David Morris Taylor (amerikai)

szabadfogás 125 kg:
Teng Ce-vej (kínai)-Geno Petriasvili (georgiai)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!