Birkózó-vb - Ligeti Dániel vigaszágas

Sport, 2023.09.16

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajokságon.

Birkózó-vb Belgrádban A szombathelyiek ötszörös Európa-bajnoki dobogós versenyzője szombaton két magabiztos győzelemmel jutott a nehézsúlyúak negyeddöntőjében, melyben négy percen át remekül küzdött az irániak 2021-es vb-győztesével, Amir Hosszein Zaréval, aki ellen már 4-1-re is vezetett, végül azonban az ázsiai szabadfogású 11-4-re győzött.

Ezek után Ligeti már csak a vigaszágban bízhatott, ehhez azonban az iráninak vissza kellett vágnia a tavalyi világbajnoki fináléban elszenvedett utolsó másodperces vereségéért a török Taha Akgülnek. A súlycsoport két sztárjának csatája előzetesen kiélezettnek tűnt, a szőnyegen azonban a törökök riói olimpiai bajnoka a szokottnál sokkal enerváltabb volt, gyakorlatilag szinte egyetlen támadó mozdulata nem volt a meccsen, melyet így Zare 4-0-ra nyert meg.

Az iráni fináléba jutásával korábbi legyőzöttjeit, köztük a magyar birkózót, a bronzmérkőzésig tartó vigaszágra segítette. Ott Ligeti vasárnap a fehérorosz Dzianisz Hramjankov és a Puerto Ricó-i Jonovan Darius Smith összecsapásának győztesével küzd majd meg a bronzmérkőzésért.

A szerb fővárosban kategóriánként öt, összesen pedig 90 olimpiai kvóta talál gazdára. Minden ötkarikás súlycsoportban a négy érmes, illetve a két ötödik különcsatájának győztese szerez indulási jogot hazájának a jövő évi játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!