Birkózó-vb - Ligeti kikapott Akgültől

Sport, 2022.09.15

A tavasszal Európa-bajnoki bronzérmet szerző Ligeti Dániel a papírformának megfelelően kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok török Taha Akgültől a belgrádi birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat.

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti a budapesti Eb után combsérülés miatt két hónapot kihagyott, a vb nyitómeccsén ennek ellenére kiválóan teljesített és könnyedén verte a japán Jamamoto Taikit. A folytatás viszont korántsem ígérkezett ilyen egyszerűnek a törökök legendás nehézsúlyúja ellen.

Már a meccs elején látszott, hogy a tavasszal Budapesten nyolcadik Eb-címét begyűjtő Akgül nagyon jó erőben van. Egyértelműen fölényben volt Ligetivel szemben, aki az első percben többször próbálta megkontrázni riválisa indításait, ám Akgül kétszer is ki tudta őt léptetni. A folytatásban is a török irányított, Ligeti nem tudta megingatni őt, és a harmadik percben egy kétpontos akcióval 4-0-ra nőtt az előnye.

A második menetben meddő állóharc folyt a szőnyegen. Ligeti Dániel a hajrában próbált igazán energikusan támadni, de nem lepte meg Akgült, az eredmény pedig nem változott.

"Az Európa-bajnokságon is birkóztam vele, de most annál is sokkal erősebbnek éreztem, sajnálom. Nem vagyok csúcsformában, ennek ellenére bíztam benne, hogy szorosabb meccset tudok vele birkózni. Most már csak a vigaszágban tudok reménykedni" - nyilatkozott az MTI-nek a meccs után Ligeti Dániel.

A nap másik három magyarja, Püspöki Patrik (86 kg), Antal Dániel (70 kg) és Vida Csaba (79 kg) egyaránt veszített az első körben, majd - legyőzőjük veresége után - kiesett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!