Birkózó-vb - Lőrincz Tamás a nyolc között, egy meccsre a kvótától

Sport, 2019.09.16

Lőrincz Tamás második mérkőzését is magabiztosan nyerte a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, ezzel bejutott a negyeddöntőbe és már csak egy győzelem választja el az olimpiai kvótától a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában.

A háromszoros Európa-bajnok bemutatkozó találkozóján biztosan nyert, egyedül az bosszanthatta kissé, hogy lentről nem tudott akciót csinálni az üzbég Jalgasbaj Berdimuratov ellen. Az ukrán Volodimir Jakovlevvel szembeni nyolcaddöntő után viszont már erre sem lehetett panasza.

A meccs másfél percig az előzőt idézte, Lőrincz aktívan birkózott, kezdeményezett, ellenfelét pedig többszöri figyelmeztetés után leküldték (1-0). A parterhelyzetet viszont ezúttal máskép igyekezett megoldani a Budapest Honvéd kétszeres vb-másodikja, fordított emelést készített elő, amiből billentett, majd emelt és átfordította riválisát (5-0). A második akcióba Jakovlev belekontrázott és mögé került, ám így is 5-1-ről folytatták állásból, majd a szünetig nem változott az állás.

A pihenőt követően 40 másodpercet adtak Lőrincznek, s már le is küldték (5-2), az ukrán viszont képtelen volt akciót indítani parterből, márpedig ez volt a legnagyobb esélye a felzárkózásra. Az utolsó két percben Lőrincz tökéletesen kézben tartotta a meccset, esélyt sem hagyott Jakovlevnek és összességében fölényesen győzött.

Az olimpiai kvótát érő elődöntőért a litván Paulius Galkinas lesz az olimpiai ezüstérmes magyar ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!