Birkózó-vb - Orsós a vigaszágon folytathatja, Szabados kiesett

Sport, 2023.09.20

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Orsós Sztálvira csütörtökön a vigaszágon folytathatja szereplését, a 68 kilós Szabados Noémi viszont kiesett a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A januártól magyar színekben szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező, idén Európa-bajnoki második Orsós a 32 között még könnyedén verte litván riválisát, azt követően viszont simán kikapott a kétszeres világbajnok Vanesza Kalidzinszkajától. Az orosz színekben háromszoros Eb-győztes Orsós veresége után annyit mondott, bízik benne, hogy a fehérorosz sportoló döntőbe jut és így ő kap még egy esélyt.

Kalidzinszkaja később beváltotta Orsós reményeit, előbb ugyanis az idei Eb-győztes svéd Emma Malmgrent győzte le, majd az elődöntőben az indiai Antim Antimot utolsó másodperces akcióval múlta felül.

Orsósnak a vigaszágon először Malmgren lesz az ellenfele.

Szabados rögtön első meccsén kikapott a lengyelek háromszoros U23-as Eb-győztesétől, Wiktoria Cholujtól, aki következő meccsén veszített, így a magyar sportoló számára véget ért a vb.

A szerda esti programban nem lesz magyar érdekelt, csütörtökön viszont Orsós mellett három kötöttfogású, Lévai Zoltán (77 kg), Szilvássy Erik (82 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg) szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!