Birkózó-vb - Orsós Sztálvira kikapott a nyolcaddöntőben

Sport, 2023.09.20

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Orsós Sztálvira a nyolcaddöntőben simán kikapott fehérorosz riválisától, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A januártól magyar színekben szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező klasszis idén ezüstérmet nyert a zágrábi Európa-bajnokságon és egyértelműen az olimpiai kvóta megszerzésének céljával érkezett meg a szerb fővárosba, ám kifejezetten nehéz sorsolást kapott és második meccsén nem volt esélye a fehéroroszok olimpiai bronzérmesével, a kétszeres világbajnok Vanesza Kalidzinszkajával.

Előzetesen ugyanakkor kiélezett csatára lehetett számítani és két perc ötven másodpercig egyenlő erők meddő állóküzdelmét láthatták a Stark Aréna nézői. Akkor a passzivitás miatt 1-0-ás hátrányban álló Orsós azonban fejlefogásból rálépett riválisa dobására (0-5), amit még meg tudott kontrázni, de a szünetre így is komoly, 5-2-es hátrányban vonult le pihenni.

A második menetben a 30 éves birkózó igyekezett nagyobb iramot diktálni, de riválisa folyamatos kapaszkodásra kényszerítette, amiből képtelen volt megindulni, egyetlen akciókísérletét pedig meg tudta kontrázni a semleges színekben szereplő Kalidzinszkaja, aki végül összességében simán, 9-2-re győzött.

"Nehéz most mit mondanom. Szomorú vagyok" - mondta megtörten a vegyeszónában a még orosz színekben háromszoros Eb-győztes Orsós Sztálvira. - "Abban bízom, hogy a fehérorosz lány bejut a döntőbe és a vigaszágon kapok egy második esélyt."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!