Birkózó-vb - Sastin Marianna is nyolcaddöntős

Sport, 2019.09.19

A szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) után a nők 62 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Sastin Marianna is bejutott a nyolcaddöntőbe a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A sportág eddigi egyetlen magyar női világbajnokát közel három órával a program rajtja után szólították csak szőnyegre az olasz Aurira Campagna ellen, aki legyőzte őt az idei Európ-bajnokságon.

"Nem igazán jó birkózó az olasz lány, de nagyon kellemetlen a stílusa" - mondta még szerda este az MTI-nek felesége riválisáról Wöller Ákos, aki Sastin edzője is egyben.

Az első menetben Campagna nem is mutatott szinte semmit, Sastin pedig még az első percben kiléptette, majd a harmadikban meg is intették, így három perc után 2-0-ra a 2013-as budapesti világbajnokság aranyérmese volt előnyben.

A második három percben az Eb-ezüstérmes Campagnának kellett mennie, Sastin pedig két percen át jól védekezett. A bírók az ötödik perc végén - jogosan - megintették Sastint, akinek fél perce volt akciót csinálni, hogy ne kapjon büntetőpontot. Azonban az olasz ekkor nagyobb fokozatba kapcsolt, s óriási elánnal űzte ellenfelét, mire a Vasas kiválósága megpróbált egy csípődobást, de Campagna meg tudta azt kontrázni, és levitte őt, a 2-2-pedig már neki kedvezett.

Az utolsó percben mindenképpen pont kellett a magyarnak, aki szépen befogott riválisa hóna alá és hosszú másodpercekig rángatta, fárasztotta, majd 20 másodperccel a vége előtt kiterelte a zónához, Campagna pedig kilépett (3-2). Az olasznak nem maradt más választása, valósággal rárontott a magyar klasszisra, aki ezt egy gyönyörű, négy pontot érő csípődobással használta ki (7-2) és lezárta a meccset.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!