Birkózó-vb - Szabó László egy lépésre a bronzmérkőzéstől, Kecskeméti kikapott a selejtezőben

Sport, 2021.10.08

A kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában szereplő Szabó László megnyerte első mérkőzését a vigaszágon, melyen még egy találkozó vár rá az oslói birkózó-világbajnokságon, ahol Kecskeméti Krisztián kikapott a 60 kilósok selejtezőjében.

Az UTE világ- és Európa-bajnoki bronzérmese csütörtökön selejtezős sikere után a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, ám török legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágra segítette őt.

Szabó pénteken elsőként az örmény Gegam Torgomjan ellen lépett szőnyegre és kiváló teljesítménnyel győzött. Az első menetben a magyar irányított, így az örményt meg is intették, lentről pedig Szabó László szép pörgetéssel növelte 3-0-ra az előnyét. Ez az akció - mint utóbb kiderült - a győzelmet is jelentette a számára, mert a folytatásban biztosan állt a lábán, a második menetben pedig intése után (3-1) remekül védekezett.

Az esti bronzmérkőzésért az amerikai Benjamin Errol Provisort kell legyőznie.

A 22 éves Kecskeméti Krisztián selejtezője szintén az első menetben dőlt el, ám nem az ő javára. Az azeri Murad Mammadov végig erőteljesebben birkózott, a ceglédi kötöttfogásút pedig az első menet közepén meg is intették (0-1), és lentről egy egypontos akciót (0-2) csinált rajta riválisa, aki még a szünet előtt egy kiléptetéssel 3-0-ra növelte előnyét. A második szakaszban Kecskemétinek kellett volna mennie előre, de nem bírt az azerival, aki végül 3-0-ra nyerte meg a találkozót.

Kecskeméti így a folytatásban kénytelen lesz Mammadov sikereiért szorítani, mivel akkor jut vigaszágra, ha az azeri fináléba kerül.

Pénteken még az olimpiai ötödik Szőke Alex (97 kg) mutatkozik be, míg a 18 órakor kezdődő helyosztós műsorban Lévai Tamás a 77 kilósok egyik bronzmérkőzésén lesz érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!