Birkózó-vb - Szabó László is bronzéremért léphet szőnyegre

Sport, 2021.10.08

Második vigaszági mérkőzését is megnyerte, így a 18 órakor kezdődő programban a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában szereplő Szabó László az oslói birkózó-világbajnokságon.

Az UTE világ- és Európa-bajnoki bronzérmese a pénteki nyitányon magabiztos győzelmet aratott az örmény Gegam Torgomjan felett, a helyosztóért pedig az amerikai Benjamin Errol Provisort verte küzdelmes mérkőzésen.

Az összecsapást mindkét fél aktívan kezdte, keményen egymásnak feszültek a felek. A küzdelemben Szabó tűnt meggyőzőnek, csaknem egy perc után mégis az amerikai kísérelt meg egy kiléptetést, ám a magyar sportoló a zónában gyönyörűen lépett el előle, és kirántotta a szőnyegről (1-0). A folytatásban is Szabó irányított, Provisort pedig a második perc végén megintették (2-0), de a lenti helyzetet ki tudta védekezni, a szünetre így maradt a kétpontos különbség.

A második szakaszban Szabó László már csak a biztos védekezéssel volt elfoglalva, s ezt kiválóan csinálta, ellenfele állásból és - intése után (1-2) - lentről sem tudott akciót végrehajtani rajta, ami a győzelmet jelentette a magyar számára.

Az esti helyosztós programban két magyar lesz érdekelt: Szabó az iráni Pejman Szoltanmorad Postammal, míg előtte a 77 kilósok között Lévai Tamás a szintén iráni Mohammadali Abdolhamid Gerajjal mérkőzik meg.

A pénteki versenynapon korábban Kecskeméti Krisztián kikapott a 60 kilósok selejtezőjében, az olimpiai ötödik Szőke Alex (97 kg) pedig a nyolcaddöntőben lesz majd érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!