Birkózó-vb - Szilvássy Erik kiesett

Sport, 2023.09.22

A kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában szereplő Szilvássy Erik elveszítette vigaszági mérkőzését, így kiesett a belgrádi birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A csepeliek Európa-bajnoki bronzérmese csütörtökön sima győzelemmel jutott a nem olimpiai súlycsoport nyolcaddöntőjébe, ott viszont kikapott az azeriek világ- és háromszoros Európa-bajnokától, a tokiói játékokon 77 kilóban bronzérmes Rafiq Huseynovtól, aki vigaszágra segítette őt. Ott egyetlen meccs várt rá a semleges színekben induló orosz Ausz Gonyibov ellen.

A mérkőzés másfél meneten át a magyar elképzelések szerint alakult. Az első három percben ugyan az orosz birkózott aktívabban és másfél perc után leküldethette Szilvássyt (0-1), de parterhelyzetből képtelen volt akciót csinálni annak ellenére, hogy a bírók szokatlanul sokáig, több mint fél percig hagyták próbálkozni.

A második menetben így számítani lehetett a visszaintésre, mely 45 másodpercen belül bekövetkezett (1-1), amivel már a korábbi U23-as világbajnok magyar állt jobban. Szilvássy csütörtökön lentről remekül birkózott, ezúttal viszont szinte meg sem próbált indítani, majd a folytatásban állásban is egyre erőtlenebbnek tűnt. Olyannyira, hogy alig egy perccel a vége előtt az orosz levitte és mögé került (1-3).

A hajrában Szilvássynak mindenképpen akciót kellett volna csinálnia, ám erre esélye sem volt, így véget ért számára a vb, riválisa pedig készülhet az esti bronzmérkőzésre.

A pénteki versenynapon még két magyar, Fritsch Róbert (72 kg) és Lévai Tamás (97 kg) lép szőnyegre a Stark Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!