Birkózó-vb - Szövetségi kapitánya nélkül utazik csütörtökön a kötöttfogású csapat

Sport, 2022.09.07

Az utazás előtti napon alig egyórás tréninget vezényelt Lőrincz Viktor és Takács Ferenc a magyar kötöttfogású-válogatottnak, amely szombaton jó szereplésben bízva kezdi meg szereplését a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Szerdán a bő keret, illetve több külföldi válogatott közös tatai tréningjéről Módos Péter szövetségi kapitány igazoltan hiányzott, ugyanis kedden gyermeke született, így nem csupán a gyakorlást, hanem a vb-t is kihagyja. Ugyanakkor két segítőjének vezetésével is éremszerzésekre lehet képes a csapat, amely a tokiói olimpiát követően lezajlott generációváltás után kifejezetten fiatal, ennek ellenére már a tavaszi budapesti Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy ütőképes.

A válogatott a hazai kontinensviadalon úgy nyert négy érmet, hogy legmagasabban rangsorolt tagja, az olimpiai ötödik, vb-ezüstérmes Szőke Alex (97 kg) sérülés miatt nem indulhatott, a tavalyi Eb-második Lévai Zoltán (77 kg) pedig 2021-es szívizomgyulladása után erőben még nem érte teljesen utol magát.

A szerb fővárosban viszont Szőke is ott lesz, ahogy Lévai Zoltán, valamint a BOK Csarnokban győztes Fritsch Róbert (72 kg), az ugyanott ezüstérmes Váncza István (67 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg), illetve Eb-harmadik Lévai Tamás (82 kg).

"Minden rendben, jól vagyok. Bízom benne, hogy jól sikerül a verseny" - jegyezte meg a tréning végén az MTI-nek Szőke Alex, akiről Lőrincz Viktor elmondta, hogy a sérülését követően fel tudott pörögni és jó minőségű munkát végzett, így ő is bízik abban, hogy ki tudja magából hozni a maximumot a világbajnokságon.

A fiatal tréner az ESMTK-KIMBA 97 kilósával és a csapat többi tagjával kapcsolatban is azt hangsúlyozta, hogy nem akar terhet rakni rájuk, szereplésükkel kapcsolatban nem kíván jósolgatni.

"Ez egy fiatal csapat, pont elég nagy a teher rajtuk, és nem szeretnénk pluszban tenni rájuk. Én nagyon bízom bennük és ha kibirkózzák magukból, ami bennük van, illetve megbirkóznak a nyomással, amit egy vb jelent, akkor bármi megtörténhet, több versenyzőnkkel is" - nyilatkozta a tavalyi tokiói játékokon második, Eb-győztes, vb-ezüstérmes Lőrincz Viktor.

A világbajnokság szombaton kezdődik. A nyitónapon Fritsch Róbert, Lévai Zoltán és Losonczi Dávid (87 kg) képviseli a magyar színeket.

A nők hétfőn, a szabadfogásúak pedig csütörtökön mutatkoznak be a jövő vasárnap záruló vb-n. Amint az szerdán, Tatán elhangzott, a magyar női csapat öt- helyett négytagú lesz, mivel a Budapesten Eb-bronzérmes Dollák Tamara sérülés miatt nem léphet szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!