Birkózó-vb - Takács István is negyeddöntős

Sport, 2021.10.09

Torba Erik után a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István is bejutott a negyeddöntőbe az oslói birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

A junior világ- és Európa-bajnok magyar tehetség élete első felnőtt vb-jén az idei Ázsia-bajnokság ötödik helyezettje, a kazah Nurszultan Turszinov ellen debütált, és vívott egy kevés akciót hozó meccset.

Az első három percben szinte semmi érdemi nem történt a szőnyegen az eredménytelen állóharcot és Takács intését (0-1) leszámítva, mely után a kazah parterhelyzetből próbálkozhatott, de képtelen volt megmozdítani riválisát.

A minimális hátrányt Takács a második menet elején gyorsan ledolgozta, mivel kicsit nagyobb sebességre kapcsolt, ami elég volt riválisa intéséhez (1-1), lentről viszont Turszinovhoz hasonlóan eredménytelen volt ő is. Az izgalmak ekkor kezdődtek, az 1-1 ugyanis később szerzett ponttal a BHSE kötöttfogásújának kedvezett, a kazah pedig igyekezett állásból veszélyeztetni, ami ugyan nem sikerült neki, de Takácsot alig egy perccel a vége előtt passzivitás miatt ismét intették. Ez pontot már nem ért Turszinovnak - mivel csak az első két intés után jár pont -, de ismét lentről próbálkozhatott, és ezúttal jól összefogta és megemelte ellenfelét, majd dobni próbált, Takács viszont még azelőtt lejött a fogásról, hogy átbillent volna, és azzal a lendülettel mögé került (2-1), ami egy pontot ért számára. A kazahok ekkor challenge-et kértek, de a felvételek megerősítették az eredeti döntést, így már 3-1-re vezetett a magyar tehetség, aki a végéig már nem hibázott, és ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Takács István a negyeddöntőben a svéd Kristoffer Zakarias Berggel csap majd össze.

Korábban Torba Erik (63 kg) is bejutott a nyolc közé, Váncza István (67 kg) viszont a selejtezőben kikapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!