Birkózó-vb - Takács István is ötödik lett

Sport, 2021.10.10

Torba Erikhez (63 kg) hasonlóan a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István is elveszítette helyosztóját, és az ötödik helyen végzett vasárnap az oslói birkózó-világbajnokság zárónapján.

A BHSE 21 éves junior világ- és Európa-bajnoka első felnőtt világversenyének elődöntőjében kikapott a fehérorosz Kiril Maszkevicstől, vasárnap este pedig a lengyel Arkadiusz Marcin Kulynyczcel küzdhetett meg a bronzéremért.

A mérkőzés elején egyik birkózó sem csinált semmit, de mivel azt a lengyel csinálta látványosabban, őt intették meg (1-0). Lentről a magyar tehetség szépen megemelte riválisát, majd a szőnyeg széléig vitte és eldobta, amiért először két pontot ítéltek, de videózás után egy pontra visszaminősítették, ami 2-0-ás magyar előnyt jelentett ekkor, az állás pedig a szünetig nem is változott.

A második három perc elején az addiginál nagyobb volt az iram, majd 45 másodperc után Takácsot intették, aki parterhelyzetből sokáig jól védekezett, a lengyel nem tudta kiemelni, de később szépen átfogott fordított emelésre, és bebillentette ellenfelét (2-3), amivel átvette a vezetést.

A hátrányba került Takács István ezután óriási iramot diktált, s egyértelműen aktívabb volt, de nem volt elég türelmes, kevesebb mint egy perccel a vége előtt csapott szaltódobást indított, amibe belefogott Kulynycz, s a hátára esett magyar kötöttfogásút betusolta.

Ezzel véget ért a magyarok vb-szereplése. A győzelem nélkül zárt szabadfogású és női szakág után a kötöttfogásúak Szőke Alex (97 kg) révén egy ezüstérmet szereztek, továbbá összesen négy ötödik hellyel zártak, amivel a fogásnem pontversenyének hatodik helyén végzett Módos Péter csapata.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!