Birkózó világkupa - Antal és Kuramagomedov vigaszágas

Sport, 2020.12.16

A szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Antal Dániel és a 74 kilogrammos Kuramagomedov Murad csütörtökön a vigaszágon folytathatja szereplését a belgrádi birkózó világkupa-viadalon.

A verseny szerdai, első szabadfogású napján Antal és Kuramagomedov, illetve az 57 kilóban érdekelt Halidov Gamzatgadzsi is a negyeddöntőig menetelt, ott viszont mindhárman kikaptak, így csak a vigaszágban bízhattak. Ehhez legyőzőik fináléba jutására volt szükség.

Az esti elődöntőkben a lengyelek dagesztáni klasszisa, a kétszeres Európa-bajnok Magomedmurad Gadzhiev és az orosz Razambek Zsamalov is győzni tudott. Előbbi Antalt, utóbbi pedig Kuramagomedovot segítette vigaszágra. Halidov ugyanakkor kiesett, miután szerb legyőzője a négy között veszített.

Csütörtökön összesen öten képviselik a magyar színeket a szerb fővárosban, a két vigaszágas mellett Vilhelm Richárd (61 kg), Muszukajev Iszmail (65 kg) és Vida Csaba (79 kg) lép szőnyegre.

Belgrádban eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, a többi között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át a versenyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!