Birkózó világkupa - Muszukajev elődöntős

Sport, 2020.12.17

Az olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail két szép győzelemmel bejutott a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe csütörtökön a belgrádi birkózó világkupa-viadalon.

Az FTC világbajnoki bronzérmese a szabadfogású válogatott első számú embere, aki ezúttal is bizonyította, hogy nem csupán eredményes, hanem látványos birkózásra képes.

Muszukajev a 16 között kezdte meg szereplését és négy és fél perc alatt, 11-0-s technikai tussal elintézte a francia színekben szereplő Ilman Mukhtarovot.

A nyolc között lényegesen nehezebb meccs várt rá, ugyanis azzal a fehérorosz Njurgun Skrijabinnal találkozott, akitől a februári Európa-bajnokságon technikai tussal kikapott. A visszavágás vágya minden bizonnyal fűtötte a magyar színekben a tavalyi világbajnokságon harmadik hellyel debütált Muszukajevet, aki az első menetben 4-0-s előnybe került, végül pedig 6-3-ra győzött. A 17 órakor kezdődő elődöntős programban az azeriek vb- és Eb-győztesével, az olimpiai bronzérmes Haji Aliyavvel kell megküzdenie.

A másik két magyar nem járt szerencsével. A 79 kilogrammban Vida Csaba fordulatos mérkőzésen, 10-8-ra kikapott szlovák riválisától a selejtezőben és kiesett, csakúgy mint a 61 kilós Vilhelm Richárd, aki indiai ellenféltől szenvedett technikai tus-vereséget.

Az esti programban Muszukajev mellett a 74 kilogrammban érdekelt Kuramagomedov Murad lép szőnyegre, ő a bronzéremért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!