BL-selejtező - Ferencvárosi döntetlen Kazahsztánban

Sport, 2022.07.06

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott szerdán a kazah Tobol vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

A visszavágóra jövő szerdán 20 órától kerül sor a Groupama Arénában. Az ütközet győztese a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az északmacedón KF Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps alulmaradója vár rá.


Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Tobol Kosztanaj (kazah)-Ferencvárosi TC 0-0
-------------------------------------------
Kosztanaj, v.: Dario Bel (horvát)

sárga lap: Jovancic (32.), Kajrov (38.), illetve Vécsei (34.), Boli (38.), Laidouni (71.)


Tobol Kosztanaj:

----------------
Mokin - Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic - Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) - Tosic, Zsakszilikov (Vukadinovic, 76.), Brigido (Szergejev, 64.)


Ferencávrosi TC:

----------------
Dibusz - Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Laidouni, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Vécsei (Esiti, 51.) - Nguen, Boli (Bassey, 62.), Traore


A Ferencváros jobban kezdte a mérkőzést ellenfelénél, mégis a kazahoké volt az első komoly lehetőség. Később a magyar bajnok előtt is adódott ziccer, de Boli és Zachariassen sem volt elég higgadt, hogy vezetéshez juttassa a csapatát. A játékrész második felében kissé töredezetté vált a játék, így a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, azaz nem született gól a szünetig.

A folytatásban ismét a zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de fölényük meddőnek bizonyult, ugyanis komoly bravúrt nem kellett bemutatnia a hazai kapusnak ahhoz, hogy a Tobol tartsa a 0-0-s eredményt. A hajrára sem változott a játék képe, a magyar bajnok irányított, de azért komoly nyomást nem tudott helyezni a riválisára, amely így biztosan őrizte a lefújásig a gól nélküli döntetlent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!