BL-selejtező - Háromgólos győzelemmel kezdett a Ferencváros

Sport, 2021.07.06

(MTI) - A Ferencváros hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a koszovói FC Prishtina együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a párharc első, keddi felvonásán.

Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina A zöld-fehérek új vezetőedzője, az osztrák Peter Stöger ezúttal debütált tétmérkőzésen a kispadon, tanítványai ugyan sok hibával futballoztak, de végül esélyeshez méltón, fölényes győzelmet arattak.

Az előző kiírásban főtáblás magyar bajnok így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi visszavágót.


BL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-FC Prishtina (koszovói) 3-0 (0-0)
---------------------------------------------
Groupama Aréna, 8765 néző, v.: David Munro (skót)

gólszerzők: Nguen (70.), R. Mmaee (74.), Blazic (78.)

sárga lap: Mak (49.), Dibusz (49.), illetve Zyba (14.), Krasniqi (45+3.), Hoti (54.), Lilaj (88.), Mici (89.)


Ferencváros:

------------
Dibusz - Wingo, Blazic, Dvali, Civic - Sigér, Haratin (Vécsei, 89.) - Nguen - Uzuni, Boli (R. Mmaee, 68.), Mak (Somália, 78.)


FC Prishtina:

-------------
Nika - Krasniqi, Zyba, Bekteshi, Mici - Krasniqi1 (Bardhoku, 80.), Boshnjaku (Mankenda, 70.), Lilaj, Kryeziu1 - Hoti (Shabani, 80.), John (Tolaj, 81.)


Peter Stöger, a Ferencváros új vezetőedzője négy támadót is bevetett a kezdőben, ennek ellenére a találkozó elején a vendégek futballoztak veszélyesebben és egy lesgólt is szereztek. A zöld-fehérek a 17. percben Haratin kapufájával "érkeztek meg" a meccsbe. Innentől az FTC játszott fölényben, de kis híján a koszovóiak szereztek vezetést: John egyedül vezette a labdát Dibuszra, de mellé lőtte a ziccert.

A második félidő egy Boli helyzettel indult, de nagyon sok volt a hiba hazai oldalon. A vendégek kezdtek elfáradni, a Ferencváros pedig megszerezte a vezetést, a tavalyi BL-menetelés egyik hőse, Nguen értékesített egy kiváló beadást a 70. percben. Ezt követően összeomlottak a vendégek és nyolc percen belül újabb két gólt kaptak, amivel el is dőlt az összecsapás.
(MTI)

Címkék

Ferencváros FC Prishtina Labdarúgás

Galériánk

Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina Labdarúgó BL- Ferencvárosi TC-FC Prishtina
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!