BL-selejtező - Kétgólos előnyben a Ferencváros

Sport, 2021.08.04

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Slavia Praha csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első, szerdai mérkőzésén.

Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha A hazaiak Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget. Közvetlenül ezután Tokmac Nguen lépett ki óriási ziccerben, de lábon lőtte a Slavia kapusát.

A visszavágót jövő kedden rendezik a cseh fővárosban. A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében. A párharc vesztese átkerül az Európa-liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével mérkőzik.

  • Eredmény, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Slavia Praha (cseh) 2-0 (1-0)
-----------------------------------------------
Groupama Aréna, 17 127 néző, v.: Gil Manzano (spanyol)

gólszerzők: Kacharaba (44., öngól), Haratin (50., tizenegyesből)

sárga lap: Blazic (29.) illetve Plavsic (45+1.) Dorley (88.)

Ferencváros:

-----------
Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) - Laidouni, Haratin - Nguen (Kovacevic, 92.), Zachariassen (Zubkov, 86.), Uzuni - R. Mmaee (Loncar, 74.)



Slavia Praha

-----------
Kolár - Masopust (Schranz, 53.), Kacharaba, Zima, Dorley - Bah, Sevcik (Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsic (Olayinka, a szünetben) - Kuchta (Musa, 53.)

Az első félidő nagy részében a csehek agresszív letámadásai miatt a Ferencváros nem tudta sokáig megtartani a labdát, és többször is Dibusz Dénesnek kellett védenie a Slavia lövéseit. A szünet előtt Taras Kacharaba egy kontrát kivédekezve Kolár kapushoz passzolta a labdát, ám az átpattant a lábán, és a hálóban kötött ki.

A második félidő elején Myrto Uzuni harcolt ki büntetőt, amelyet Igor Haratin gólra váltott. Nem sokkal később három is lehetett volna a Ferencváros előnye, de Tokmac Nguen tiszta ziccerben a kapusba lőtte a labdát. A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét az FTC, sőt a hajrában tovább növelhette volna a különbséget, mert a prágaiak nagy erőkkel támadtak a szépítésért, és hátul kevésbé figyeltek, de végül újabb találat nem született.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha Labdarúgó BL - Ferencváros-Slavia Praha
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!