Bocskai Emlékverseny - Egy magyar jutott döntőbe a nőknél, három az elődöntőbe a férfiaknál

Sport, 2023.02.09

A női elődöntőkből egyedüliként az 57 kilogrammban szereplő Szűcs Szabina jutott fináléba csütörtökön a debreceni 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen, melyen a férfiaknál három hazai bokszoló zárta sikerrel a negyeddöntőket.

A nők elődöntőiben hat magyar lépett ringbe az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, közülük azonban csak Szűcs Szabina járt sikerrel. A sokszoros magyar bajnok sportoló a négy között az ukrán Marianna Baszaneccel csapott össze és taktikus, pontos boksszal 4-1-es pontozással győzött. Ezzel készülhet a pénteki fináléra, melyben az angol Olivia Holmes vár rá.

A többiek közül a 70 kilogrammban szereplő Lakos Regina és a +81 kilósok között szereplő Hoffmann Réka is közel volt a sikerhez, csupán 3-2-es megosztott pontozással veszítettek. Utóbbi meccsen Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint Hoffmann kezét is magasba emelhették volna.

A férfiaknál hazai szempontból rossz hírrel indult a nap, ugyanis az Európa-bajnoki bronzérmes Kovács Richárd visszalépett a további küzdelmektől. A nyíregyházi öklöző a hét elején szenvedett kisebb sérülést, melyre a szerdai nyolcaddöntőben rásérült, így klubedzője és Bertók közösen úgy döntöttek, nem kockáztatnak még komolyabb problémát, mert a cél, hogy a májusi világbajnokságra és a júniusi olimpiai kvalifikációs Európa Játékokra a lehető legjobban fel tudjon készülni.

A tavalyi jereváni Eb másik magyar érmese, Veres Roland (57 kg) sem lesz ott a pénteki elődöntőkben, miután csütörtökön - a kapitány szerint erősen vitatható pontozással - kikapott az üzbég Szamandar Holmurodovtól, akivel a nap egyik legjobb meccsét vívta.

Veressel ellentétben sikerrel zárta a negyeddöntőt Bernáth Attila (51 kg), Virbán Gábor (54 kg) és a középsúly magyar bajnoka, Akylov Pylyp (75 kg). Bertók Róbert különösen Bernáth és Akylov bokszával volt elégedett, mindketten meggyőző teljesítménnyel jutottak be a legjobb négy közé.

A pénteki versenynapon 13 órától a férfiak elődöntőit, 17 órától a nők fináléit rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!