Bocskai Emlékverseny - Virbán Gábor döntős, Bernáth és Akylov bronzérmes

Sport, 2023.02.10

A három magyar férfi elődöntős közül az 54 kilogrammban szereplő Virbán Gábor hagyta el győztesen a szorítót és jutott döntőbe pénteken a debreceni 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen, melyen Bernáth Attila és a visszalépő Akylov Pylyp bronzéremmel zárt.

A kora délutáni program előtt három hazai meccsre készült az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok közönsége, de mint kiderült, a középsúlyú országos bajnok Akylov (75 kg) nem tudta vállalni a pénteki mérkőzést, mivel a csütörtöki negyeddöntőjében megsérült.

Így két hazai bokszoló maradt versenyben, akik közül az 51 kilogrammban címvédő Bernáth lépett először ringbe. A debreceni kedvenc kiváló teljesítménnyel menetelt az elődöntőig, melyben a német Salah Ibrahim várt rá. A magyar válogatott bokszoló nem számíthatott könnyű mérkőzésre, már csak riválisa fizikai adottságai miatt sem, ugyanis Ibrahim egy fejjel magasabb volt nála, és karja is lényegesen hosszabb az övénél. Ugyanakkor Bernáth többnyire jól tartotta a távolságot és jól mozgott el ellenfele ütései elől, támadni pedig beugrásból próbált. Végig keveset ütöttek a felek, ezekből az első menetben a magyar bokszoló talált többet, míg a másodikban kiegyenlítettnek tűnt a csata. A harmadikban aztán mindkét öklöző igyekezett nagyobb tempót diktálni, többet ütni, de a folyamatos bokszot rendszeresen szabálytalanságok akasztották meg, így egyik fél sem tudott komoly fölényt kiharcolni. A meccs megosztotta a bírókat, akik végül 3-2-es pontozással a németet hozták ki győztesnek.

Két meccsel Bernáth után következett a decemberi országos bajnokságon bronzérmes Virbán Gábor kazah Daulet Moldasev elleni csatája, melyen a BHSE sportolója nagyon magabiztos és meggyőző teljesítményt nyújtott. Virbán végig energikusan, lábon sokat mozogva bokszolt és kiváló ütemben indított. Bal kezes feltartó ütéseire a kazah nem találta az ellenszert, ráadásul a meccs előrehaladtával a magyar egyre többször ütött szép sorozatokat is. Az első és a második menetben is egyértelműen Virbán boksza érvényesült, s bár a harmadikban kissé fáradtabbnak tűnt, de végig kontrolálta a menetet, Moldasev ritkán találta csak el, így végül egyhangú pontozással diadalmaskodott a magyar öklöző.

"Bernáth Attila jól bokszolt, teljesen kiegyenlített meccset vívott, melynek a végén az ő kezét is felemelhették volna. Sajnálom, azt viszont meg kell jegyezni, hogy Attilának nagyobb ütésszámmal kellett volna harcolnia, hogy egyértelmű fölénybe kerüljön" - értékelt az MTI-nek Bertók Róbert szövetségi kapitány. - "Virbán Gabi teljesítményének nagyon örülök, végig jól bokszolt és sorra nyerte a meneteket, így a meccset is."

A pénteki folytatásban a nők döntőit rendezik meg, kivéve az 57 kilogrammosokét, mivel Szűcs Szabina és az angol Olivia Holmes csatáját szombaton, a férfi finálékkal együtt tartják. A zárónapi program 14 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!