Böde-Bíró: az egyik legnehezebb szezonom volt a Ferencvárosban

Sport, 2024.05.27

A szombaton zárult volt az egyik legnehezebb szezon a Ferencváros női kézilabdacsapatában a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka számára.

"Az egyik legnehezebb szezonom volt a Ferencvárosban, leginkább mentálisan. Rettentő hullámvölgyek voltak" - mondta a bajnok és kupagyőztes fővárosi zöld-fehérek hálóőre az M4 Sport Kézilabda magazinjában. Hozzátette, csapatkapitányként nem szabadott búslakodnia, pozitív dolgokat kellett sugároznia a csapat felé, amely hullámzó, mentálisan és fizikálisan is megterhelő idényen van túl. Mint mondta, szeptemberben vakon aláírta volna a hazai duplázást.

Kitért a Bajnokok Ligájára is, ahol a "nagyon rosszul indult" idényben a tavaly ezüstérmes Ferencváros nem tudta kiharcolni a budapesti négyes döntőbe jutást, így van bennük egy kis hiányérzet.

"Úgy tudtunk kimenni Esbjergbe, hogy relatíve ki-ki meccset játszottunk egy nagyon jó csapattal, amely megérdemelten van ott a final fourban" - utalt a dánok elleni negyeddöntőre Böde-Bíró.

Elárulta, az utolsó bajnokin megsiratta az aktív kézilabdával felhagyó Cirjenics-Kovacsics Anikót.

Kitért Allan Heinére is, az általa "csupaszív embernek" titulált 44 esztendős dán vezetőedző szerződéshosszabbítását hétfőn (ma) jelentette be a klub. A válogatott kapus kiemelte: örül ennek, mivel Heine "odavan ezért a csapatért, és a lehető legjobbat akarja nekünk biztosítani", mindenben kikéri a véleményüket, nagyon jó az összhang a játékosok és a tréner között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!