Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor nyerte a sprinttávú triatlon ob-t Baján

Sport, 2022.07.02

A férfiaknál Lehmann Csongor, a nőknél Bragmayer Zsanett győzött szombaton a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán, Baján.

A fújdogáló szél tette kellemessé a levegő 32 fok körüli hőmérsékletét, míg a vízben 30 fokos meleg várta a versenyzőket.

A tavaly U23-as világbajnok Lehmann alig több mint 53 perc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, majd 5 kilométer futásból álló távot, míg a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer valamivel több mint egy óra alatt ért célba.

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: szerencsére a kánikula alábbhagyott erre a napra, így jó minőségű versenyek zajlottak.

"Olimpikonunk, Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelmet aratott, a férfiaknál a nagy hiányzók távollétében Lehmann Csongor és Dévay Márk egészen a futás harmadik kilométeréig nagy csatában volt, Lehmann végül egy iramváltással döntötte el a bajnoki cím sorsát" - fogalmazott.

Az ob-t tavaly az olimpiai felkészülés miatt kihagyó, ám előtte sorozatban ötször diadalmaskodó Bragmayer az MTI-nek kiemelte: nem titkolt célja volt ismételten bajnoki címet nyerni, lehetőleg minél nagyobb előnnyel.

Az ausztriai edzőtáborból - és húsz fokból - érkezett Bragmayer a pénteki 37-38 fok miatt a kánikulától tartott jobban, mintsem a távtól vagy a riválisoktól.

"Nem éreztem magam annyira frissnek az edzőtábor után, nagyon meleg volt, ám így is meg tudtam mindent csinálni, amit elterveztem, elégedett vagyok az eredménnyel. Örömmel tölt el, hogy stabilan teljesítek akár hideg, akár meleg vízben" - fejtette ki a női bajnok, kiemelve: a frissítésen volt a legnagyobb hangsúly, hogy minél több vizet tudjon magára önteni.

A szövetség kiemelt támogatója, az E.ON Hungária Csoport ezúttal ezt az eseményt választotta szokásos évi gálaversenyének, így annak összdíjazása hárommillió forint volt, ez az összeg egy európai verseny díjazásával vetekszik.


Eredmények:

férfiak:
1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Tk) 53:11 perc
2. Dévay Márk (Trion Sc) 53:23
3. Dévay Zsombor (Trion Sc) 54:12

nők:
1. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda Se) 1:00:34 óra
2. Horváth Karolina Helga (Budaörsi Tk) 1:02:45
3. Nádas Nóra Romina (Team Újbuda Se) 1:02:48
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!