Budaörsre igazol Debreczeni-Klivinyi Kinga

Sport, 2023.03.11

Debreczeni-Klivinyi Kinga válogatott kézilabdázó idén nyáron távozik a Siófok KC csapatától és a Moyra-Budaörs színeiben folytatja pályafutását.

A Pest vármegyei klub honlapjának szombati híradása szerint a balátlövőként és irányítóként is bevethető játékos szerződése két idényre szól.

Debreczeni-Klivinyi elmondta, Siófokon minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a gyermekvállalás után újra válogatott formába lendüljön, a klubvezetők marasztalták, ő viszont úgy érezte, hogy eljött az ideje a váltásnak.

"Az utóbbi időben a sok utazás, a hazai sorozatok mellett a nemzetközi kupameccsek rengeteg távol töltött percet jelentettek a kislányomtól. Kicsit besokalltam, egyre inkább megterhelt mindez lelkileg. Közelebb akartam kerülni az érdi otthonunkhoz, így nagyon jókor jött a Budaörs megkeresése" - nyilatkozta.

Hangsúlyozta, a vállsérülése és a szülés után rendkívül fontos volt számára, hogy három év után visszakerüljön a válogatottba - amelyben eddig 71 alkalommal szerepelt -, és folyamatosan a szeme előtt lebeg a cél, hogy jövő nyáron az olimpián képviselje a hazáját.

"Az elmúlt másfél évben mentálisan nagyon sokat kivett belőlem, hogy minden nap több száz kilométert kell utaznom és ezáltal sokat vagyok távol a kislányomtól. Vannak sportszakmai és magánéleti szempontok, a döntésem meghozatalakor az utóbbi nyomott többet a latban" - magyarázta a Siófok KC honlapján.

Debreczeni-Klivinyi korábban a Vasas SC, a Vác, a Ferencváros és az Érd játékosa volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!