Budapesten a kajak-kenu vb hősei, vasárnap vízisprint a Városligetben - ELŐZETES

Sport, 2019.08.29

Különleges verseny keretében csapnak össze vasárnap, a Városligeti-tavon a világ leggyorsabb kajakosai és kenusai, akik a Red Bull Vízisprinten megmutatják, mire képesek 100 méteren.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Red Bull közös szervezésben a sportolók idén is - már harmadszor - villámgyors pályán mérhetik össze erejüket egymással, a közönség pedig a sportág legnagyobb hazai sztárjainak is drukkolhat.

A pénzdíjas versenyen többek között vízre száll majd a múlt heti világbajnokságon két aranyérmet szerző, olimpiai bajnok Csipes Tamara, a Szegeden 200 méter egyesben induló, kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra, a junior világbajnok Lucz Anna, valamint az egyaránt kétszeres világbajnok Tótka Sándor és Birkás Balázs is. Az MKKSZ honlapján olvasható beharangozó alapján a főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz állnak majd, így az olimpiai és világbajnok német Tom Liebscher, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván Arturas Seja.

Az esemény a versenyprogramon kívül egyéb izgalmakat is tartogat az érdeklődők számára, a szurkolók a vízisport-eszközökön is kipróbálhatják magukat: a délelőtt folyamán sárkányhajóval, kenukkal és SUP-okkal várják a kilátogatókat.

A 13 órakor kezdődő Red Bull Vízisprinten a részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, azok elfoglalása érkezési sorrendben történik. A döntők 15.20-kor rajtolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!