Budapesti kard vk - Bronzérmes a magyar férficsapat

Sport, 2021.03.15

A magyar férfi kardválogatott bronzérmet nyert a budapesti világkupaversenyen.

Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat A hazaiak csak a 16-os táblán kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ott simán verték a spanyolokat, majd ugyanilyen könnyedén az amerikaiakat. Az elődöntőben viszont erősebb ellenfél következett, az oroszokkal szemben kellett volna kiharcolni a fináléba jutást, ami nem sikerült. Az egyéniben ezüstérmes, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak ezúttal nem jöttek be igazán az akciói és a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-második Szatmári András sem villogott. Az ütközet kilenc párharcából Gémesi Csanád révén egyet tudtak megnyerni a magyarok, így bár szívósan küzdöttek sokáig, a végére az oroszok elléptek. Az ellenfelet feldobhatta, hogy elődöntős lett, míg az olimpiai kvótáért vele küzdő franciák kikaptak a negyeddöntőben.

A bronzmérkőzésen a dél-koreaiak következtek, akik a másik ágon meglepetésre vereséget szenvedtek a németektől. Ez a két válogatott vívta a legutóbbi, 2019-es budapesti vb döntőjét, és akkor egy tussal az ázsiaiak bizonyultak jobbnak. Most viszont a magyarok voltak összeszedettebbek, öt tus különbséggel nyertek. A hazaiak kontroll alatt tartották az ütközetet, még akkor is, amikor hátrányba kerültek és fontos volt, hogy Szilágyi másodjára 7-3-ra verte Gu Bon Gilt, majd ugyanőt a Gémesi helyére beállt Decsi Tamás 5-2-re. Szatmári az utolsó előtti párban egy tussal ötre növelte az előnyt, Szilágyi pedig ezt megőrizte Oh Szang Ukkal szemben, akitől az egyéni verseny szombati döntőjében egy találattal kikapott.

A magyar férfi kardválogatott már korábban kiharcolta a részvételt a tokiói olimpián, így a fegyvernem utolsó kvalifikációs versenyének - amelyen egy év szünet után először találkozott a nemzetközi mezőny, nézők nélkül - ilyen tétje számára már nem volt.

"Jó érzéssel fejeztük be a világkupát, egy éremmel, győzelemmel befejezni egy versenyt mindig jó" - kezdte értékelést az MTI-nek Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője, aki nem titkolta: az oroszoktól az elődöntőben elszenvedett vereség után csalódott volt.

"Nem figyeltem, hogy mi zajlik a másik ágon, de amikor megtudtam, hogy a koreaiakkal vívunk a bronzéremért, felvillanyozódtam. Mi ugyanis a koreaiakhoz szeretnénk mérni magunkat. Remélhetőleg az olimpián is találkozunk velük, minél később, lehetőleg a döntőben" - mondta, majd azzal folytatta: külön öröm, hogy ugyanazon a helyszínen, a BOK Csarnokban tudott visszavágni a csapat az ázsiai ellenfélnek, ahol a 2019-es világbajnokságon hajszállal alulmaradt a döntőben. A mutatott formával elégedett volt, biztatónak nevezte a jövőre nézve.


Eredmények:

Zarándi Csaba férfi kard csapat vk, eredmények:

a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 45-27

negyeddöntő:
Koreai Köztársaság-Irán 45-40
Németország-Franciaország 45-42
Oroszország-Olaszország 45-43
Magyarország-Egyesült Államok 45-24

elődöntő:
Németország-Koreai Köztársaság 45-41
Oroszország-Magyarország 45-35

bronzmérkőzés:
Magyarország-Koreai Köztársaság 45-40

döntő:
Oroszország-Németország 45-43


A végeredmény: 1. Oroszország (Kamil Ibragimov, Anatolij Kosztenko, Konsztantyin Lohanov, Venjamin Resetnyikov), 2. Németország (Max Hartung, Richard Hübers, Szabó Mátyás, Benedikt Wagner), 3. Magyarország (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás)
(MTI)

Galériánk

Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat Zarándi Csaba kard csapat világkupaverseny - Bronzérmes a magyar férfi csapat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!