Budapesti tenisztorna - Babosék nyerték a magyar párosok csatáját

Sport, 2022.07.14

Babos Tímea és Stollár Fanny nyerte meg a magyar párosok negyeddöntőjét Bondár Anna és Udvardy Panna ellen a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián zajló verseny csütörtöki napján csak egy hazai érdekeltségű találkozóra került sor, méghozzá az 1-es pályán. A páros negyeddöntőben éppen két magyar duó csapott össze, a válfajban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok Babos a Budapesten címvédő - tavaly a román Mihaela Buzarnescuval győztes - Stollárral, míg Bondár az egyesben szintén top 100-as Udvardyval az oldalán lépett pályára.

Az első szettben Bondárék kétszer, Babosék viszont csak egyszer vesztették el az adogatásukat, így utóbbi kettős került előnybe. A folytatás azonban a rivális fölényét hozta, akik kétszer is brékeltek, miközben egyszer sem bukták el a szervájukat, így jöhetett a harmadik játszmát helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben 4-4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Babosék sorozatban öt pontot nyertek, és kihasználták a második meccslabdájukat. Az összecsapás 1 óra 24 percig tartott.

"A tegnapi meccsünk azért volt nehéz, mert a második kiemelttel játszottunk, a mai pedig, mert egy másik magyar páros volt az ellenfél" - nyilatkozta Babos. "Azt hiszem, először fordult elő, hogy egy teljesen magyar duó ellen párosoztam. Mi uraltuk a 6:1 ellenére is a meccset. Játszottam már 20 ezres arénákban, de ennek a kicsi Grandstandnek is megvolt a hangulata."

Stollár felidézte, hogy tavaly Buzarnescuval többször is találkoztak magyar ellenféllel.

"Azt hiszem, kétszer is magyarokat vertünk meg akkor. Sosem könnyű ez, de a tie-breakben ma nagyon jól játszottunk Timivel" - fejtette ki.

Pénteken is szerepel hazai teniszező a Római-parton, ugyanis a kilencedik kiemelt Bondár a negyeddöntőben a másodikként rangsorolt, idén Roland Garros-elődöntős olasz Martina Trevisannal találkozik.


Eredmény:

páros, negyeddöntő:

-------------------
Babos Tímea, Stollár Fanny-Bondár Anna, Udvardy Panna 6:4, 1:6, 10-5 - döntő rövidítés
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!