Budapesti tenisztorna - Győzött Bondár és Udvardy párosa

Sport, 2022.07.11

Bondár Anna és Udvardy Panna páros sikere révén megszületett az első magyar győzelem a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

Budapesti tenisztorna A hétfői nyitónapon az első hazai érdekeltségű mérkőzésre a Grandstandnek nevezett pályán került sor, ahol Bondárék a német Julia Lohoffal és román Laura Ioana Paarral csaptak össze. Az első szett a némileg jobban játszó ellenfélé lett, ám aztán fordult a kocka, és a magyarok egy 6:0-ás játszmával kiegyenlítettek. Az utolsó szettet helyettesítő, 10 nyert pontig tartó döntő rövidítésben szintén a hazai duó akarata érvényesült, Lohoff és Paar a második játszmában és a tie-breakben összesen 16 labdamenetet tudott hozni.

Ami a nap folytatását illeti, a centerpályán - azaz az Asbóth József Stadionban - Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindllal, majd Stollár Fanny az ötödik kiemelt fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal találkozik.

Eredmény:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):

-------------------------------------
Bondár Anna, Udvardy Panna-Julia Lohoff, Laura Ioana Paar (német, román) 5:7, 6:0, 10-3 - döntő rövidítés

később:

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea-Katyerina Baindl (ukrán) 16.00 körül
Stollár Fanny-Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 5.) 17.30 körül
(MTI)

Galériánk

Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna Budapesti tenisztorna
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!