TV műsor

Budapesti tenisztorna - Jani Réka nyolcaddöntős

Sport, 2021.07.13

Jani Réka győzött az első fordulóban, és bejutott a nyolcaddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

A világranglista 186. helyezettje kedden a centerpálya nyitómérkőzésén az olasz Elisabetta Cocciarettóval (112.) találkozott, aki szerencsés vesztesként főtáblás volt nemrég a Roland Garroson. Első összecsapásuk előtt, hétfőn Jani tréfásan úgy vélekedett, hogy háromórás meccsre készül, s ezt látszott igazolni, hogy az első gém 11 (!) percig tartott, és 32 perc elteltével még csak öt játéknál tartottak a felek. Az Asbóth József Stadionban 11 órakor már 30 fokos hőség uralkodott, és noha egyik tribünön sem akadt árnyékos hely, legalább ötvenen ültek a lelátókon.

A versenynapot nyitó magyar-olasz csata igazi salakteniszt hozott 10-15 ütéses labdamenetekkel. A 29 éves Jani 2:1-nél vette el először tíz esztendővel fiatalabb riválisának az adogatását, aki 4:4-nél utolérte őt, de a siófoki teniszező egymás után két gémmel lezárta az 58 perces szettet.

A folytatásban Jani - aki már 2011-ben főtáblás volt a Hungarian Grand Prix-n - bátor játékkal 5:2-re elhúzott, ám ekkor jött az újabb hullámvölgy, és az anconai ellenfél egyenlített. A magyar teniszező egy újabb bréket követően a meccsért adogatott, és bár látszott rajta az idegesség, a negyedik mérkőzéslabdáját értékesítve befejezte a 2 óra 22 perces találkozót.

"Nagyon izgultam a végén, hogy sikerüljön befejezni. A nagypapám a múlt héten halt meg, őt is kértem, hogy segítsen nekem" - mondta meghatódva Jani Réka. "Nagy lehetőség ez nekem, örülök, hogy a főtáblán kezdhettem, köszönöm Márky Jenőnek a szabadkártyát, és hogy nem kellett pályára lépnem a selejtezőben. Ennek ma meglett a hatása."

A tikkasztó körülményekről szólva a győztes közölte, fárasztó volt 35 fokban küzdeni, de vitte előre az adrenalin, és nem foglalkozott a fájdalommal, csak ment előre. Nyolcaddöntős ellenfele a második helyen kiemelt amerikai Danielle Collins (49.) vagy az olasz Martina Di Giuseppe (212.) lesz.

Jani párosban Babos Tímea oldalán hétfőn bejutott a negyeddöntőbe, kettősük a tokiói olimpia női páros mezőnyében is ott lesz majd.

Ami a keddi folytatást illeti, magyar részről Udvardy Panna (204.) az egyiptomi Majar Seriffel (114.), majd Babos Tímea (121.) a hatodik kiemelt fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal (86.), végül Gálfi Dalma (176.) a spanyol Aliona Bolsovával (151.) csap össze az óbudai versenyen.


Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

----------------------------------------------
Jani Réka-Elisabetta Cocciaretto (olasz) 6:4, 7:5
Bogdan (román, 5.)-Lepchenko (amerikai) 6:4, 7:5

később:
Udvardy Panna-Majar Serif (egyiptomi) 14.50 körül
Babos Tímea-Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz, 6.) 14.00 körül
Gálfi Dalma-Aliona Bolsova (spanyol) 16.00 körül

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Szabanin Natália, Tóth Amarissa-Amina Ansba, Anastasia Detiuc (orosz, cseh) 16.00 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!