Budapesti tenisztorna - Stollárék diadala párosban

Sport, 2023.07.23

Stollár Fanny - Katarzyna Piterrel az oldalán - megnyerte a párosok vasárnapi fináléját a Római Teniszakadémián zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A találkozó érdekesen indult, mert a lengyel, magyar kettős úgy vezetett 3:2-re Jessie Aney és Anna Siskova ellen, hogy mindkét duó kétszer vesztette el az adogatójátékát. A rivális ezt követően sem tudott szervajátékot nyerni, míg Stolláréknak a nyitógémet követően újra sikerült, így játszmaelőnybe kerültek.

A folytatásban mindkét páros stabilizálta a szervajátékát, így 3:3-ig "csak" egy-egy brék volt. Ekkor az amerikai, cseh kettős másodjára is brékelőnyt szerzett, melyet ezúttal végig vitt a szettben.

A döntő rövidítésben megint elbizonytalanodtak az adogatók, de aztán Stollár és Piter 2-2 után már nem hibázott, így végül 10-4-gyel 89 perc után lezárta a meccset a magyar-lengyel páros.

Stollár 2021 után másodjára diadalmaskodott párosban a budapesti tenisztornán, két éve a román Mihaela Buzasnescuval emelhette magasba a trófeát.


Eredmények:

páros, döntő:
Katarzyna Piter, Stollár Fanny (lengyel, magyar)-Jessie Aney, Anna Siskova (amerikai, cseh) 6:2, 4:6, 10-4


Később:
egyes, döntő: Marija Tyimofejeva (orosz)-Katerina Baindl (ukrán) 17.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!