Csapatépítő lovastáborozáson vett részt az öttusaválogatott

Sport, 2021.10.24

A szövetségi kapitányok szerint jól sikerült az idénynyitó lovastábor, amit első alkalommal töltöttek a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok területén az öttusaválogatott tagjai.

"Tíz férfi és hét női versenyző vett részt az idény első közös eseményén, az olimpián szerepeltek közül egyelőre csak Gulyás Michelle csatlakozott a társakhoz. A tatai edzőtábor volt a bázisunk, ahol úszni és futni is tudtak a versenyzők, és bár vívás ezúttal nem szerepelt a programban, néhányan iskoláztak a mesterükkel" - számolt be az MTI-nek Martinek János, a férfiak kapitánya. Hozzátette: az új lovastábor remekül bevált, a versenyzők nagyon élvezték a környezetet, ahol military pálya is próbára tette a tudásukat, és az öttusaistálló lovai is feltöltődtek, új ingereket kaptak Bábolnán.

Az öttusázók pénteken kétórás tereplovagláson vettek részt, amely után szakavatott kísérővel bejárhatták a Ménesbirtokot, majd szombat reggel ünnepi lovaglással búcsúztak a tábortól.

Az együttlét jó hangulatát emelte ki Kállai Ákos, a nők kapitánya is, aki szerint csapatépítő tréningnek is beillett az egy hét.

"A lovasedzések során fejleszthették tudásukat a versenyzők, ugyanakkor különböző programok, mint például tökfaragás tették színessé az egyébként monoton idénykezdést" - fogalmazott Kállai Ákos, aki arról is beszámolt, hogy az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta később kezdi el a felkészülést, jövő év eleji szülése után pedig visszatérését tervezi Alekszejev Tamara. Az ugyancsak gyermeket váró Földházi Zsófia augusztus végén bejelentette, hogy visszavonul.

November elején az öttusázók egy csoportja Kállai Ákos vezetésével mexikói magaslati edzőtáborba utazik, ott egészségügyi háttérrel azt vizsgálják, hogyan segíthetné a jövőbeni felkészülést a magaslat, az eddig még kiaknázatlan terület.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!