Csarnokavató röplabdatornával átadták a Kistext Arénát

Sport, 2020.09.12

Szombaton reggel ünnepélyesen átadták az Utánpótlás Akadémia-Kistext SE új sportcsarnokát, amelyet egy férfi röplabdatornával vettek birtokukba a sportolók.

A Soroksári úton található Kistext Aréna avatóján elhangzott, hogy mérföldkőhöz érkezett a hét éve újraélesztett, nagy múltú, 1929-ben alapított Kistext sportegyesület, amely régi nevét, a Kistext SE-t kibővítette az Utánpótlás Akadémia névvel, ezzel is jelezve az utánpótlás-nevelés fontosságát.

Az utóbbi időben egyre aktívabbá váló sportolói közösség - amelynek keretén belül kézi-, röp- és ülőröplabda, labdarúgás és ritmikus gimnasztika űzhető - sportcsarnokkal gazdagodott, amely már tavaszra elkészült, ám akkor a koronavírus-járvány miatt nem rendezhettek méltó avató-eseményt.

Az 1200 négyzetméteres, modern csarnok főként kézi-és röplabda mérkőzések megrendezésére alkalmas, és az élsport mellett az utánpótlássport bázisául is szolgál. A létesítményben négy csapatöltöző, játékvezetői öltözők, az emeleten klubszoba és szertárak találhatók, továbbá mobiltelefonról is vezérelhető korszerű LED-világítás, hangtechnika, modern LED-es eredménykijelző-fal működik.

A szombati átadás után négycsapatos férfi röplabdatorna keretében léptek pályára a sportolók, köztük a házigazdák frissen NB I-be jutott együttese, a Kistext SE.

Gajda Péter kispesti polgármester és Kovács Miklós György, az Utánpótlás Akadémia-Kistext SE elnöke vágta át a felavatást jelző nemzeti színű szalagot, majd elkezdődött a csarnok első rangos eseménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!