Cselgáncs Eb - Özbas és Szegedi a vigaszágon, Ungvári hetedik

Sport, 2023.11.04

Özbas Szofi és Szegedi Dániel a vigaszágon folytatja szereplését, Ungvári Attila pedig hetedikként zárt szombaton a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A májusban Dohában világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi a 63 kilogrammos negyeddöntőben a kétszeres vb-ezüstérmes szlovén Andreja Leskivel csapott össze, akivel 1/1-re állt a mérlege. Az Atomerőmű SE 22 éves sportolója 1:13 perccel a vége előtt egy külső horogdobással a földre került, majd a vazaaris előnyben lévő ellenfél rögtön leszorítást kezdeményezett, amelyből nem volt menekvés Özbas számára.

A 73 kilós Szegedi Dániel első felnőtt Eb-negyeddöntőjében a sportág egyik sztárjával, az azeri Hidayet Heydarovval került szembe. A háromszoros vb-harmadik és kétszeres Európa-bajnok rivális igazolta félelmetes hírnevét, másfél perc után egy villámgyors vállmozdulattal lecsavarta a földre a junior Eb-bronzérmes magyart, és ipponnal nyert. Kétséges, hogy a Budaörsi JC 21 éves sportolója ki tud-e állni a vigaszági folytatásra, mivel megsérült a bokája az akció közben, és csak az egészségügyi személyzet támogatásával, bicegve tudta elhagyni a tatamit.

A 35 éves Ungvári nem sokat pihenhetett negyeddöntős veresége után, mivel alig tíz perccel később már a 81 kiló vigaszágán szólították tatamira az olimpiai harmadik német Dominic Ressel ellen, akivel 3/3-ra állt a mérlege. A hetedik csata három percnél dőlt el, amikor az ellenfél egy hátsó gáncsra vazaarit kapott, és előnyét rutinosan megőrizte a hátralévő időben. A háromszoros Eb-bronzérmes magyar így hetedikként zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!