Cselgáncs Eb - Özbas és Szegedi negyeddöntős, Ungvári a vigaszágon

Sport, 2023.11.04

Özbas Szofi első győzelmével bejutott a negyeddöntőbe, mint ahogy Szegedi Dániel is, míg Ungvári Attila a vigaszágon folytatja szereplését szombaton a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A magyar dzsúdósport egyik nagy reménysége, a májusban Dohában világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi (63 kg) a szerb Anja Obradoviccsal szállt szembe a 16 között. Az Atomerőmű SE 22 éves sportolója végig kézben tartotta a meccset, amely három és fél percig tartott, akkor az ellenfél úgy indított dobást, hogy a feje a földön volt, ami sérülésveszély miatt tilos, ezért a bíró leléptette őt.

A negyeddöntőben a kétszeres vb-ezüstérmes szlovén Andreja Leski következik, akivel 1/1-re áll a mérlege.

A 73 kilós Szegedi Dániel két nagyszerű ippongyőzelemmel érkezett meg a 16 közé, ahol a 2018-ban Európa-bajnok örmény Ferdinand Karapetian várt rá. A junior Eb-bronzérmes magyar remekül állta a sarat esélyesebb riválisa ellen, és másfél perc elteltével alábújt az örménynek, majd a földre csavarta őt, és máris vazaarival vezetett. Előnyét aztán már nem adta le, így kellemes meglepetésre a Budaörsi JC 21 éves sportolója jutott be a negyeddöntőbe.

A 35 éves Ungvári harmadik mérkőzésén, a negyeddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Alpha Oumar Djalóval akaszkodott össze 81 kilóban, aki két-két intés után, másfél perccel a vége előtt egy nagy csípődobással vetett véget a küzdelemnek. A háromszoros Eb-bronzérmes magyar a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!