Cselgáncs Eb - Özbas olimpiai bajnokot vert, Szegedi hetedik

Sport, 2023.11.04

Özbas Szofi a bronzéremért küzdhet, Szegedi Dániel pedig hetedik lett szombaton a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A májusban Dohában világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi a 63 kilogrammos vigaszágon az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok Clarisse Agnegnenou személyében. A hazai közönség előtt szereplő klasszis augusztusban megverte Özbast a budapesti Mesterek Kupáján.

Második csatájuk teljesen kiegyenlített meccset hozott, de hiába rángatták egymást, értékelt akció nyolc és fél (!) percig nem született. Ekkor az Atomerőmű SE 22 éves sportolója - aki frissebbnek tűnt a súlycsoport sztárjánál - egy horogdobással földre vitte ellenfelét, és ipponnal nyert. A bronzcsatában a hét World Tour-éremnél tartó lengyel Angelika Szymanska vár rá, akitől kikapott eddigi két találkozójukon.

A 73 kilós Szegedi Dániel bokasérülés szenvedett első felnőtt Eb-negyeddöntőjében, melyet háromszoros vb-harmadik és kétszeres Európa-bajnok azeri Hidayet Heydarovval szemben vesztett el. A junior Eb-bronzérmes magyar csak az egészségügyi személyzet támogatásával, bicegve tudta elhagyni a tatamit, a vigaszágra pedig kissé nehezen mozogva, bekötözött lábbal állt ki. Ennek megfelelően nem tudott komoly ellenállást kifejteni a 2021-ben Eb-aranyérmes koszovói Akil Gjakova ellen, aki egy belső comb- és egy válldobást is végrehajtott rajta, és a második vazaarija már ippont ért. A Budaörsi JC 21 éves sportolója így hetedik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!