Cselgáncs Eb - Pupp a vigaszágon folytatja

Sport, 2023.11.03

Az 52 kilogrammos Pupp Réka kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes dzsúdós második mérkőzésén az olimpiai és világbajnoki harmadik Odette Giuffridával csapott össze, akivel 1/2-re áll a győzelmi mérlege. A tokiói olimpia bronzmeccsén az olasz bizonyult jobbnak, az idei, dohai vb-n viszont az Atomerőmű SE sportolója elégtételt vett a vereségért.

A negyedik csata egyetlen értékelt akciót sem hozott, a négyperces alapidőben a 27 éves magyar két, Giuffrida egy intést kapott. Az aranypontig tartó hosszabbításban egyre fáradtabban mozogtak, de mindketten próbáltak indítani, majd két és fél perc elteltével a mérkőzésvezető harmadszor is figyelmeztette a paksi dzsúdóst, ami már a leléptetését jelentette.

A vigaszágon Pupp az idén négy World Tour-érmet gyűjtött azeri Gultaj Mammadalijevával száll szembe, akivel 2/1-re áll a győzelmi mérlege. Ha a magyar versenyző nyer, akkor a bronzért küzdhet, ha kikap, akkor pedig hetedikként zárja az Eb-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!