TV műsor

Cselgáncs Eb - Pupp Réka bronzérmes

Sport, 2021.04.16

Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Az Atomerőmű SE versenyzője - aki az idén már két Grand Slam-bronzérmet szerzett - ötödik mérkőzésén, a bronzcsatában Ana Perez Box-szal akaszkodott össze. A spanyollal szemben 1/2-re állt a győzelmi mérlege, de legutóbb, a tel-avivi Grand Slamen megverte riválisát februárban. A 25 éves Perez Box eddigi pályafutása során egy Grand Prix-t nyert és harmadik lett a 2019-es budapesti GP-n.

A negyedik találkozójukon fél perc elteltével az ellenfél leszorítást kezdeményezett, amelyből tíz másodperc múlva kibújt ugyan a 24 éves magyar, de az akció így is vazaarit ért. Perez Box sokáig őrizte előnyét, mígnem a rendes mérkőzésidő utolsó percében a paksi dzsúdós előrevetődve feldöntötte riválisát, és vazaarival egyenlített. Jöhetett az első értékelt mozzanatig tartó hosszabbítás, amelyből egy perc telt el, amikor a bíró egy szőnyeg melletti akció után állást vezényelt. A zsűri azonban visszanézte a jelenetet, a fülhallgatón ismertette álláspontját a várakozó mérkőzésvezetővel, aki erre újabb vazaarit ítélt Puppnak, és ez már a diadalt jelentette.

Pupp Réka 13 évvel azután lett harmadik a kontinenstornán, hogy világ- és Európa-bajnok edzője, Braun Ákos ugyancsak Lisszabonban szintén az Eb-dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az olimpiai kvótás helyezését megszilárdító Pupp a magyar cselgáncssport 48. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!