Cselgáncs Eb - Pupp Réka negyeddöntős

Sport, 2021.04.16

Az 52 kilogrammos Pupp Réka két győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Az Atomerőmű SE versenyzője - aki az idén már két Grand Slam-bronzérmet szerzett - a 32 között a horvát Viktorija Ana Puljizzal csapott össze, aki hamarosan már két intésnél tartott. A mérkőzés bő két és fél perc eltelével dőlt el, amikor a 24 éves magyar egy földharc során fojtást kezdeményezett, amelyet ellenfele azonnal lekopogott.

Nem sokkal később a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a belga Amber Ryheullel nézett farkasszemet, aki szintén nem talált rajta fogást. A paksi dzsúdós másfél percnél egy hátsó gáncsra vazaarit kapott, majd rögtön leszorította riválisát, aki nem tudott kibújni a kőkemény ölelésből, így Pupp ismét ippongyőzelemmel lépett tovább.

A nyolc között a magyar cselgáncsozóra - aki olimpiai kvótás helyen áll súlycsoportjában - a címvédő Odette Giuffrida vár. Az olasz dzsúdós 2016 óta olimpiai ezüstéremmel is büszkélkedhet.

A nyitónap másik magyarja, az 57 kilós Kármán Andrea számára csak 25 másodpercig tartott a portugáliai Eb, miután a lengyel Anna Kuczera egy támasztott válldobással véget vetett a küzdelemnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!