Cselgáncs Eb - Pupp Réka nem bírt a címvédővel

Sport, 2021.04.16

Az 52 kilogrammos Pupp Réka kikapott a negyeddöntőben a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján, így a vigaszágon folytatja szereplését.

Az Atomerőmű SE versenyzőjére - aki az idén már két Grand Slam-bronzérmet szerzett - harmadik mérkőzésén a címvédő Odette Giuffrida várt. Az olasz dzsúdós 2016 óta olimpiai ezüstéremmel is büszkélkedhetett.

Első találkozójuk óriási küzdelmet hozott, mindketten ügyesen léptek le a másik leszorítási és dobásindításairól. A négyperces mérkőzésidő értékelt akció nélkül ért véget, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. A meccs színvonalát jelzi, hogy a bíró csak hét perc elteltével osztotta ki az első intést, ezt Pupp kapta, majd hamarosan jött a következő, fogás nélküli indításért. Csaknem kilenc perce tartott már a csata, amikor a 24 éves magyar begyűjtötte harmadik figyelmeztetését is, ami már a leléptetését jelentette.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa ezzel a vigaszágra került, ahol két győzelemmel még bronzérmet is nyerhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!