Cselgáncs Eb - Sipőcz és Tóth is a bronzért küzdhet

Sport, 2023.11.05

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd és a 90 kilós Tóth Krisztián is a bronzéremért küzdhet a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A három World Tour-érmet gyűjtött Sipőcz Richárdra az elődöntőben az olimpiai második, világ- és kétszeres Európa-bajnok Guram Tusisvili várt, a georgiai sztártól Sipőcz kikapott augusztusban a budapesti Mesterek Kupáján. Második találkozójukon is a kaukázusi óriás diktálta a tempót, és bő két perc elteltével egy válldobásra vazaarit kapott, majd egy perccel később lecsavarta a 22 éves magyart, s a második vazaari már ippont ért.

A Széchenyi Egyetem SE sportolójára - aki minden korosztályban legalább kétszeres Eb-győztes volt - az Eb bronzmeccsén az egy Grand Slam-bronznál tartó orosz Valerij Endovickij vár, akivel 1/1-re áll a mérlege.

Az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második Tóth Krisztián a negyeddöntőben a világbajnok szerb Nemanja Majdovval szállt szembe, akivel 2/2-re állt a győzelmi mutatója. Az ötödik ütközet öt percig csak intéseket hozott, majd a kétszeres Eb-ezüstérmes ellenfél az MTK 29 éves versenyzője mögé lépett, földre döntötte őt, és vazaarival nyert.

A magyar klasszis a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként az idén két World Tour-érmet szerzett Alex Crettel csapott össze, pályafutása során először. A román ellenfél nem talált fogást Tóthon, aki másfél percnél hanyatt dőlve átforgatta Cretet, majd vazaaris előnyét könnyedén megőrizte a meccs végéig.

Tóth a bronzcsatában a georgiai Lasa Bekaurival vagy a holland Noel van't Enddel találkozik.

Az Eb érmes programja 16 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!