Cselgáncs Eb - Tizenegy magyar két éremért Montpellier-ben - ELŐZETES

Sport, 2023.11.02

Tizenegy cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig tartó, 72. Európa-bajnokságon, amelyre Montpellier-ben kerül sor.

Nagy András főtitkár arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két érem és egy pontszerző hely megszerzése a cél a küldöttség számára.

"Sajnos az utolsó pillanatban megfogyatkozott a csapat, mivel Sáfrány Péter lebetegedett, így 90 kilogrammban csak Tóth Krisztián indul Franciaországban" - tette hozzá.

A kontinensviadalon - amely jövő nyári párizsi olimpia kétéves kvalifikációs sorozatába tartozik - véget ér az elmúlt évek gyakorlata, ugyanis a koronavírus-járvány miatt még tavaly áprilisban is buborékos rendszerben bonyolították le a szófiai Eb-t.

A magyarok közül ebben az évben az Eb-harmadik Ungvári Attila (81 kg) megnyerte a taskenti Grand Slamet, az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián (90) a linzi és a zágrábi Grand Prix-n ünnepelhetett, emellett két ezüst- és három bronzérmet gyűjtött a World Touron. Özbas Szofi (63) világbajnoki harmadik helyén kívül két ezüstöt és egy bronzot szerzett az olimpiai kvalifikációs sorozatban, a vb-ötödik Pupp Réka (52) pedig öt éremmel gazdagodott.

Az Eb-re 46 ország 388 dzsúdósa nevezett, az ukrajnai háború miatt az orosz és fehérorosz versenyzőket egyéni indulóként regisztrálták.

A tavalyi Európa-bajnokságon a bolgár fővárosban az ugyancsak 11 fős magyar küldöttség két bronzéremmel zárt Özbas Szofi és Ungvári Attila révén.

A kontinensviadalt az m4sport.hu oldalán lehet követni.


A magyar Eb-csapat:

-------------------

férfiak:
60 kg: Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC)
66 kg: Pongrácz Bence (VSD)
73 kg: Szegedi Dániel (Budaörsi SC)
81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest)
100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)

nők:
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK)
63 kg: Özbas Szofi (BHSE)
70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!