Cselgáncs Eb - Tóth és Sipőcz sikere, Vég kiesett

Sport, 2023.11.05

Tóth Krisztián és Sipőcz Richárd győzelemmel kezdett, Vég Zsombor viszont kiesett a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Az utolsó versenynapon érdekelt három magyar közül az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második Tóth (90 kg) a 32 között a két World Tour-éremnél tartó fehérorosz Jahor Varapajeuval találkozott, akit legyőzött korábbi egyetlen összecsapásukon. A második csata a négyperces alapidő során csak két-két intést hozott, majd az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból másfél perc telt el, amikor az MTK 29 éves versenyzője a védjegyének számító "alábújós" válldobására ippont kapott, és nyert.

Kevesebb szerencsével járt a 100 kilósoknál a ceglédi Vég, aki a 32 között az osztrák Aaron Farával akaszkodott össze, akit mindkét eddigi mérkőzésükön megvert. Az idén három World Tour-medált gyűjtő ellenfél ezúttal komoly ellenállást tanúsított, és a meccs derekán kiemelte a 22 éves magyart, másodpercekig a levegőben tartotta, majd a földhöz teremtette, és ippongyőzelemmel jutott tovább. A tavalyi, budapesti Grand Slamen bronzérmes Vég így helyzetlenül zárt.

Nehézsúlyban (+100 kg) a három World Tour-érmet gyűjtött Sipőcz Richárd erőnyerőként csak a 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, első ellenfele a szlovén Enej Marinic volt. Korábbi négy összecsapásukból a 22 éves magyar hármat megnyert, és az ötödik ütközetben is ő volt a jobb: egy perccel az alapidő vége előtt egy támasztott válldobásra vazaarit kapott, s innen a rivális már nem tudott fordítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!