Cselgáncs Eb - Tóth nyolcaddöntős, Gőz és Vég befejezte

Sport, 2022.05.01

Tóth Krisztián bejutott a 16 közé, Gőz Roland és Vég Zsombor viszont búcsúzott a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Tóth, az MTK olimpiai bronzérmese a 90 kilogrammos kategóriában a 32 között az izraeli Roy Sivannal kezdett, akinek eddigi legnagyobb eredménye egy ifi vb-harmadik hely volt. Első találkozójukon két percnyi "ismerkedés" után a 28 éves magyar belső combdobására vazaarit kapott, majd leszorítással folytatta az akciót, ami újabb vazaarit eredményezett, és ez így már ippont ért.

Súlycsoport- és klubtársa, az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland az olasz Gennaro Pirellivel akaszkodott össze, akit legyőzött az eddigi három meccsükön. A negyedik ütközet 7 perc 32 másodpercig tartott, és ezalatt egyetlen értékelhető akció sem történt a szőnyegen. A 23 éves magyar végül megkapta harmadik intését is, ami már a leléptetését jelentette.

A 100 kilósoknál Vég Zsombor egy vereséggel búcsúzott. A ceglédiek kétszeres U23-as Eb-másodikja a horvát Zlatko Kumriccsal találkozott, aki két perc elteltével egy belső horogdobásra vazaarit kapott. A 20 éves magyar rákapcsolt, ment előre az egyenlítésért, ám öt másodperccel a vége előtt az ellenfél egy combdobást mutatott be rajta, ami már ippongyőzelmet jelentett.

A nap negyedik magyarja, a 21 éves Sipőcz Richárd később lép tatamira nehézsúlyban (+100 kg).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!