Cselgáncs GP - Tóth Krisztián kiesett

Sport, 2019.07.14

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián második mérkőzésén kikapott, ezzel befejezte szereplését a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.

A világbajnoki ezüstérmes versenyző könnyed ippongyőzelemmel kezdett a kínai Hszie Je-tung ellen, majd a 16 között a japán Mukaj Soicsiro következett. Az időnként bicegő ellenfél a négy perc során alig kezdeményezett, de a bíró csak egy-egy intést osztott ki. Az aranypontig tartó hosszabbításban már úgy tűnt, hogy az ázsiai elkészült az erejével, amikor váratlanul hanyatt döntötte az MTK dzsúdósát, és ipponnal nyert.

Súlycsoporttársai közül Kordély Péter egy győzelemmel, míg Tóth Apor és Gőz Roland egy vereséggel kiesett.

A 100 kilósoknál a két csuklóműtét után visszatért Cirjenics Miklós ippongyőzelemmel kezdett az üzbég Muhammadkarim Hurramov ellen, ezzel a paksi versenyző bejutott a nyolcaddöntőbe. Vég Zsombor nyert egy meccset, Ohát Zalán és Árvai Péter hamar kiesett.

A +100 kilóban Sipőcz Richárd kínai riválist búcsúztatva jutott a 16 közé, Kerstner Róbert viszont első mérkőzésén kikapott.

A nőknél a 78 kilós Salánki Evelin második meccsén kikapott a világbajnoki bronzérmes brit Natalie Powelltől, Tóth Fanni egy vereséggel zárt.

A +78 kilóban Kárpáti Emese egy mérkőzést nyert, míg Szigetvári Mercédesz és Nagy Kitti első találkozóján alulmaradt.

Az ötödik budapesti GP-n - a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának egyik kiemelt eseményén - a magyar válogatott 40 versenyzője indult. A viadal győztese 700 világranglistaponttal gazdagodik, ez annyi, amennyi az Európa-bajnoki aranyéremért jár. Az érem és a pontok mellett a magyar fővárosban százezer dollár (28,6 millió forint) talál gazdára, az egyéni aranyéremért a győztes átszámítva 820 ezer forintot kap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!